James Webb teleskobundan yeni keşif! Uzayda yaşam olabilir
James Webb teleskobu, LHS 475 yıldızını inceleyerek LHS 475 b adı verilen ötegezegenin varlığını doğruladı.
James Webb teleskobu, LHS 475 yıldızını inceleyerek LHS 475 b adı verilen ötegezegenin varlığını doğruladı.
2022’de keşfedilen yeni gezegen ve ötegezegenlerin sayısı zaten yeterince etkileyici olsa da, geride kalan yılda uzay hakkında çok daha fazlasını da öğrenme imkanı bulduk.
Nadir bir gökyüzü olayı olarak bilinen gezegenlerin gökyüzünde düzgün bir şekilde sıraya girmesi, fotoğraflara işte böyle yansıdı.
Güneş Sisteminde yer alan tüm gezegenler, birbirinden farklı ve ilginç özelliklere sahiptir. Bazıları hakkında oldukça fazla bilgiye sahipken, bazıları hakkında çok kısıtlı bilgiye sahibiz. Bugün, ‘Güneş’e en yakın gezegen hangisidir?’ sorusunu detaylı olarak cevaplamaya çalıştık.
Yıldızı ile ölümcül buluşmaya giderken görülen ilk ötegezegen: Kepler-1658b, spiral çizerek sonuna doğru ilerliyor…
James Cameron’ın meşhur Avatar serisi, içinde bulunduğumuz yüzyılın da en büyük bilim kurgu eserlerinden biri olarak kabul ediliyor. Peki Avatar’ın ne kadarı bilim, ne kadarı kurgu?
Sonneberg Gözlemevi’ndeki bilim insanları, su ile kaplı 2 adet gezegen keşfettiklerini açıkladı.
James Webb Uzay Teleskobu ya da JWST, uzaydan gönderdiği görüntülerle adını duyurarak yeteneklerini kanıtladı. Ancak görünen o ki JWST …
Dünya ve Mars, iç Güneş Sistemi’nin iki gezegeni. Bu alanda dört kayalık gezegen ve asteroidler bulunuyor. Kayalık gezegenler oluşumlarından …
Evrenin sadece gözlemleyebildiğimiz bölümünde bile trilyonlarca gezegen bulunurken, bilim insanları halen Dünya gibi yaşanılabilir bir gezegen …